TV Uitzending KunstNet

Artiance in KunstNet

ALKMAAR – Artiance vierde in 2012 het 50-jarige bestaan. Tijdens de lustrumweek vonden vele activiteiten plaats. KunstNet maakte een impressie en sprak met initiatiefneemster Marlies Bootsma. De gehele maand mei wordt deze uitzending uitgezonden.
Artiance, het Centrum voor de Kunsten in Alkmaar, bestaat zelf pas 10 jaar maar bestaat eigenlijk al ruim 50 jaar omdat het is voortgekomen uit de Volksmuziekschool en Scarabee. Vanuit de Volksmuziekschool ontstond in 1975 de Muziek Pedagogische Academie (MPA). In 1985 werd het een conservatorium en sinds 2004 is het onderdeel van hogeschool Inholland in Haarlem.
De lustrumweek werd opgeluisterd met vele concerten, een reünie en de oprichting van een digitaal platform voor studenten en docenten: www.mpa21.nl. KunstNet sprak met Marlies Bootsma; haar vader Oebele Bootsma was oprichter en directeur van de Volksmuziekschool. Ook Jan van Wijk, componist en oud student komt aan het woord. Hij was destijds nauw betrokken bij de oprichting van de MPA en is initiator van mpa21.
Uitzendingen KunstNetmagazine via Alkmaar Centraal elke dag om 10.00 uur en s’ avonds vanaf 21.00 uur in een herhaalcyclus. Elke eerste maandag van de maand een nieuw programma. Alkmaar Centraal is analoog te zien op UPC kanaal S15-, en digitaal op UPC voor keuzekanaal 31. Uitzending gemist? Ga dan naar YouTube / KunstNet Lustrumweek Muziek Pedagogische Academie Alkmaar

Over muziekinalkmaar

In januari 2011 is de werkgroep muziek voor het eerst bij elkaar gekomen. We willen de periode van het ontstaan van de volksmuziekschool in Alkmaar in 1958 t/m het vertrek van het conservatorium uit Alkmaar in 2010 vastleggen.
Dit bericht werd geplaatst in Artiance Centrum voor de Kunsten, Interviews, Lustrum 2013, MPA, Muziek Pedagogische Academie, Muziekonderwijs en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s