Over ons

In januari 2011 is onze werkgroep muziek voor het eerst bij elkaar gekomen. De werkgroep bestaat uit muziekdocenten van de Muziekpedagogische Academie te Alkmaar: Jan van Wijk, Bob Martens en Bernadette Olbers. En Marlies Bootsma, dochter van Oebele Bootsma die directeur was van de volksmuziekschool en MPA in Alkmaar.

De volksmuziekschool werd opgericht in 1958, de MPA, omgedoopt in Conservatorium vertrok uit Alkmaar in 2010. Velen die in deze periode in de muziekschool actief waren hebben deze tijd als inspirerend en fijn ervaren.

We willen de periode van het ontstaan van de volksmuziekschool in Alkmaar in 1958  t/m het vertrek van het conservatorium uit Alkmaar in 2010 vastleggen.
Binnen de afgebakende periode 1958-2010 staat Oebele centraal.
Met hulp van deze web log willen we dit realiseren. We willen betrokkenen uitnodigen om over deze tijd te schrijven en vertellen. Ook interviews zouden een goede bijdrage kunnen leveren om een beeld te schetsen van de ontwikkeling van de muziekschool in Alkmaar.

Eventuele eindproducten van het project zouden kunnen zijn:
–          boek
–          uitzending bij lokale televisie         
–          CD met opnamen van de muziekschool en MPA/conservatorium 
–          weekend met 2 à 3 concerten, betrokken deelnemers, eigen composities
–          reünie met ruimte voor gesprekken, presentaties en versnaperingen

2 reacties op Over ons

 1. Margot Bierman zegt:

  Ha allemaal,

  Wat leuk dat ik Bob Martens en Hen afgelopen maandag tegenkwam.Via school ank kreeg ik gisteren de link naar jullie site. LEUK!!! Ik heb met veel plezier na het Sweelinck nog 2 jaar bij de MPA, het conservatorium gestudeerd. In bepaalde opzichten was deze periode een “verademing”.
  waar ik goede herinneringen aan heb.
  Veel plezier en succes met jullie initiatieven.
  Met vriendelijke groet,
  Margot Bierman

 2. Hans Kool zegt:

  Geachte de heer, mevrouw,

  De band van de federatieve gemeente De Open Hof in Alkmaar is op zoek naar een pianist/toetsenist. De band verzorgd 1 x per maand de muzikale begeleiding voor een zondag ochtenddienst. Meestal is het de 1 zondag van de maand, met oefenavonden de twee woensdagen voorafgaande. Graag horen wij of er een student is die dit interessant vind hierin mee te doen. Uiteraard dient deze persoon zodanig vaardig te zijn om met gemak opwekking en ander gospel/geestelijke liederen te kunnen spelen. Zou zou vriendelijk willen zijn onder de studenten te informeren hier over. Belangstellenden kunnen mij per email bereiken op: kool_hans@hotmail.com.

  Met hartelijke groet,

  Hans Kool

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s